Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

ÀUDIO | Una represaliada per les protestes postsentència carrega contra el Govern: “Ens va deixar sols i ens va desmobilitzar”

|

- Publicitat -

Carla Costa, és una dels milers de persones que encara pateixen la repressió arran de les protestes postsentència. La jove serà jutjada el 14 de novembre per participar en les manifestacions antirepressives de Girona: s’enfronta a 2 anys i 6 mesos de presó, a més d’una sanció de 34.000 euros.

Publicitat

En l’últim acte de Girona Vota, la represaliada carrega durament contra el Govern pel seu paper en diverses causes contra independentistes. “Ens va deixar sols i ens va desmobilitzar”, afirma.

Igualment, Costa critica els mitjans de comunicació que van criminalitzar el jovent i altres formes de lluita civil no violenta. Pel que fa a la taula de diàleg amb l’Estat, l’encausada qüestiona, indignada: “Com es permet dialogar amb un estat que ens reprimeix i empresona? Com es permet dialogar amb un estat que vulnera els nostres drets? Així mateix, rebutja que els indults fossin la solució. “Amnistia total, ara i aquí, per totes les persones”, reclama.

Represaliats de primera i segona

Costa tampoc no s’explica “com pot ser que el nostre Govern sigui acusació particular contra persones del moviment independentista” i recorda els casos de Marcel Vivet i Adrià Sas.

En aquest sentit, retreu que hi hagi represaliats de primera i de segona. “El que necessitem són polítics que passin per sobre, disposats a complir amb el mandat de l’1-O”, sosté, tot lamentant el paper repressiu dels Mossos d’Esquadra. “Necessitem una estratègia conjunta i un moviment fort que pugui passar per sobre de tot”, conclou.

Et pot interessar  Mas augura que el judici al Tribunal de Comptes per l'1-O "no anirà bé", però confia que quedi en el no-res per la llei d'amnistia
Publicitat

Més notícies

Opinió