Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Quim Torra replica el plantejament de Junqueras sobre el 50% favorable a la independència

“Si hem estat dependents amb un 50% en contra, per què no podem ser independents si tenim un 50% a favor?”, ha reblat el president Torra

Àlex Huguet 14/01/2021
El MHP Quim Torra amb el vicepresident del Parlament, Josep Costa

El president represaliat, Quim Torra, ha enviat un subtil missatge a Oriol Junqueras després que avui el pres polític hagi assegurat que “no hi ha cap país que hagi arribat a la independència quan té el 50% de la societat en contra”. En una piulada, Torra ha recordat que a Escòcia “la independència es guanya o es perd en funció del 50% i ningú ho qüestiona”, i ha fet un plantejament lògic de l’assumpte: “Si hem estat dependents (feixismes a part) perquè teníem un 50% en contra, per què no podem ser independents si ara tenim un 50% a favor?”, ha dit.

El president inhabilitat respon així al líder d’ERC, que aquest dijous també ha lamentat que JxCat hagi fet “tot el possible des del primer moment perquè el diàleg amb l’estat no funcionés”. Un contrast més de l’evident mala maror que hi ha entre la ideologia dels dos partits envers el millor camí per arribar a l’autodeterminació de Catalunya.