Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Quim Torra avança que comunicarà a Sánchez el “no” a la pròrroga de l’estat d’alarma

El president de la Generalitat lamenta que Sánchez segueixi anul·lant i centralitzant totes les competències

Avatar
Agències 31/05/2020
El president del Govern, Quim Torra, reunit per videoconferència amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i amb els presidents de les comunitats autònomes, per fer seguiment de la pandèmia del coronavirus, el 3 de maig de 2020.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avançat aquest matí a Twitter, que durant la reunió telemàtica de presidents autonòmics d’aquest diumenge, exposarà al president del Gobierno, Pedro Sánchez “que per respecte a la institució que represento i en defensa de les competències de totes les Conselleries del Govern”, no acceptarà una nova pròrroga de l’estat d’alarma.

Torra fa especial al·lusió al Departament de Salut, el més important a tenir en compte per gestionar la crisi del coronavirus com és degut. En aquest sentit, el President lamenta, un cop més, que el Gobierno “anul·la i centralitza” les competències que hauria de tenir la Generalitat.

A l’altra cara de la moneda hi ha ERC, que ja ha acceptat la nova pròrroga, i en la pròxima sessió al Congrés s’abstindrà per tal de fer-la efectiva.