Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Queda suspesa la comissió de Cultura al Parlament per no poder-se aplicar la participació Puig

|

- Publicitat -

La Comissió de Cultura del Parlament prevista per aquest dimecres a la tarda s’ha desconvocat en no poder-se aplicar la participació telemàtica del diputat de JxCat Lluís Puig. La Mesa va acordar dimarts –amb els vots de JxCat i la CUP, l’abstenció d’ERC i els vots en contra del PSC- permetre celebrar les comissions de forma híbrida, tot i l’informe en contra dels lletrats. La presidenta de la comissió de Cultura, la diputada de la CUP Dolors Sabater, volia aplicar l’acord en aquesta sessió, però encara no havia estat notificat formalment. Tampoc hi havia la logística per garantir-ho. Paral·lelament, el PSC ha presentat una petició a la Mesa perquè reconsideri l’acord sobre celebrar comissions en format semipresencial.

Davant aquesta situació, Sabater ha reunit la Mesa i portaveus de la comissió. Els independentistes han acceptat desconvocar la sessió, a l’espera que “es dirimeixin les circumstàncies que facin que la participació de Puig sigui possible”.

Publicitat

En una piulada, Puig ha dit que espera poder-se connectar a la pròxima reunió i ha agraït que s’hagi desconvocat la comissió de Cultura “per garantir” els seus drets com a diputat.

Et pot interessar  Puigdemont confia que la sentència del TJUE sobre grups identificables afavorirà altres col·lectius
Publicitat

Opinió

Minut a Minut