Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Puigdemont preveu que l’acte a Perpinyà tindrà molta “càrrega emocional”

Des del Consell per la República preveuen que l’acte mobilitzi unes 70.000 persones, i ja hi ha 600 autocars i 500 caravanes planejades per anar-hi

Redacció
Redacció 26/02/2020
En primer terme, un cartell amb la portada de L'indepéndant on hi apareix Carles Puigdemont; al fons, el Castellet amb una senyera aquest 26 de febrer del 2020 (Horitzontal)

El president a l’exili i eurodiputat Carles Puigdemont veu l’acte a Perpinyà d’aquest dissabte com un “risc” i un “repte”. En una entrevista al diari L’Indépendant, Puigdemont ha apuntat que serà una jornada “excepcional” també per la “càrrega emocional” i ha dit que confia que hi assisteixin “desenes de milers” de persones. Segons l’eurodiputat, serà un acte “transversal” i de “gratitud amb els catalans del nord”. Segons Puigdemont, l’esdeveniment també té la voluntat de mostrar que “un membre de la Unió Europea no respecta les regles del joc de l’estat de dret europeu sobre les llibertats fonamentals”. Segons Puigdemont, anar a Perpinyà serà “com estar a casa”.

A més, l’acte preveu ser un èxit d’assistència ja que el Consell per la República (CpR) i la prefectura dels Pirineus Orientals preveuen que l’acte mobilitzarà com a mínim 70.000 persones. Des de l’organització subratllen que permetrà “celebrar la victòria de la immunitat” per a Puigdemont, Comín i Ponsatí, però al mateix temps criticar que Junqueras continua encara “sota la bota de la injustícia espanyola”. “Serà un acte amb totes les veus de l’exili i la repressió”, diu l’organització. La mobilització es preveu massiva i hi haurà fortes mesures de seguretat per entrar al recinte. Per exemple, els pals de les banderes han de ser de plàstic. A més, es tallaran dues carreteres durant tot el dia perquè hi aparquin els quasi 600 autobusos que hi ha confirmats.