Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Puigdemont, clar i concís amb la JEC: “Això és trumpisme”

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, s’ha referit a la polèmica resposta de la JEC a l’Eurocambra sobre l’acta d’eurodiputats dels líders independentistes a l’exili, la qual també afecta els eurodiputats electes Clara Ponsatí, Toni Comín i Jordi Solé. En una piulada breu, però clara i concisa, Puigdemont ha assenyalat que l’actuació de la JEC és “trumpisme”. 

“El Parlament Europeu fa una petició senzilla a l’Estat espanyol, en poques línies perquè ho entenguin” comença la piulada Puigdemont, fent referència a la sol·licitud de l’Eurocambra perquè les autoritats espanyoles enviïn el llistat complet dels eurodiputats electes, entre els quals figuren Puigdemont, Ponsatí, Comín i Solé. De les eleccions del 2019, van sortir un total de 59 eurodiputats, però la JEC va enviar un llistat incomplet, sense incloure els eurodiputats independentistes exiliats. L’argument que va fer servir per justificar haver enviat la llista incompleta és que els polítics exiliats no van acatar la Constitució espanyola a Madrid, un requisit imprescindible per a la JEC, però que no és obligatori, segons marca una sentència judicial del TJUE.

Publicitat

L’Eurocambra ha sol·licitat, de nou, tenir el llistat complet dels eurodiputats, que de fet ja va publicar-se al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) amb els noms que la JEC havia retallat. La resposta de la JEC ha estat “un embolic de 10 pàgines” que, tal com assenyala Puigdemont, no ha resolt la petició de l’Eurocambra, perquè continua sense incloure Puigdemont, Ponsatí, Comín i Solé en el llistat, al·legant que no tenen la condició plena, en no haver-se presentat al Congrés. “Això és trumpisme. Però com que és nom d’Espanya i del rei, tots xiulant”, conclou el president.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc

Puigdemont ha acompanyat la seva piulada amb una imatge on es subratlla que “el Regne d’Espanya té un deure de cooperació lleial amb el Parlament Europeu” i que “part d’aquest deure consisteix a notificar una llista completa de diputats oficialment electes a fi de permetre al Parlament Europeu desenvolupar la seva funció amb el nombre total dels membres que el componen”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut