Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Pressing Colau: El PSC i Valls, perfectes aliats per investir-la alcaldessa

El socialsita i el candidat de les elits supliquen l’alternativa a l’independentisme

Redacció
Redacció 30/05/2019
Pla mig de la candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ballant durant l'actuació d'un cor a l'acte d'inici de campanya a Sant Antoni, el 9 de maig del 2019. (Horitzontal)

Una fina línia és el que separa a hores d’ara Collboni (PSC) i Valls (Barcelona pel canvi-Cs). Gairebé trasparent. Mateix objectiu: que Colau sigui alcaldessa per destronar l’independentisme de l’Ajuntament. I pot ser que a qualsevol preu. El cap de llista del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, pressiona Ada Colau per acordar un govern de BComú i els socialistes amb el vot “sense condicions” de la candidatura de Manuel Valls a la investidura. Collboni ha dit a TVE que espera reunir-se amb l’alcaldessa en funcions “en els propers dies” per explorar aquesta possibilitat, i ha insistit que el seu compromís és tenir un alcalde progressista i un govern fort que no sigui independentista. Ha subratllat que el suport de Valls no té cap contrapartida, i això deixa “un gran marge de maniobra per establir un programa de govern a favor de l’habitatge i les polítiques socials, que és el que la gent ha votat”, ha reiterat. També ha apuntat que per a ell no és cap problema que Colau sigui l’alcaldessa, perquè va obtenir millors resultats.

Gairebé simultàniament, Valls ha insistit a donar els seus sis vots “sense condicions” per facilitar un govern entre Colau i Collboni. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Valls ha explicat que Arrimadas té molt caràcter però que sap que ell també té molt caràcter sobre la seva independència. I ha recordat a Cs que no hi ha cap possibilitat perquè Collboni sigui alcalde. “Barcelona no és només cosa de partits”, ha afegit. Segons Valls, “hi ha un perill més important que el populisme, que és l’independentisme”. I en aquest sentit, ha defensat l’escenari en què Colau repeteixi d’alcaldessa, tot i que durant tota la campanya electoral ha dit que votar Valls volia dir fer fora Colau de l’ajuntament. Ha argumentat que ara els barcelonins ja han votat i que s’ha d’escollir “entre dos mals”. “Jo no vull que Barcelona tingui un alcalde independentista. I no crec que Cs vulgui que hi hagi un alcalde independentista”, ha afegit.

Relacionats