Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ponsatí no se’n fia del ponent de la comissió del seu suplicatori: “És molt amic de Vox”

|

- Publicitat -

La consellera legítima i eurodiputada Clara Ponsatí ha qüestionat aquest dimarts la imparcialitat de l’eurodiputat ponent de la comissió del Parlament Europeu que estudia el suplicatori que ha cursat contra ella el Tribunal Suprem: “Aquest senyor és amic de Vox, i Vox ha estat acusació al procés del Suprem”.

“És una dada que no hauria de passar desapercebuda”, ha dit en una entrevista al canal 3/24 sobre el procediment del suplicatori, que també segueix contra el president exiliat, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín.

Publicitat

Ha lamentat que el repartiment dels ponents hagi recaigut al búlgar Angel Dzhambazki, del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, al qual també pertany Vox: “Estem preocupats pel possible conflicte d’interessos que té”.

A més, ha criticat que es tramitin junts tres suplicatoris que són per delictes diferents, segons ha dit: a ella se la reclama a Espanya per un presumpte delicte de sedició, mentre que en el cas de Puigdemont i Comín a aquest delicte se li afegeix el de presumpta malversació.

També ha sostingut que els tres afectats estan “limitadament informats” sobre l’evolució del procés perquè les sessions són a porta tancada, tot i que ja han presentat les seves al·legacions a l’espera de comparèixer el pròxim 7 de desembre.

“Argumentem que aquesta immunitat no ha d’aixecar-se perquè el jutge que la reclama, no és el competent i perquè és una persecució política”, ha detallat.

Et pot interessar  Expulsen del ple de Tarragona un regidor de Vox de Salou per agredir un conseller tarragoní
Publicitat

Opinió

Minut a Minut