Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Ponsatí no se’n fia del ponent de la comissió del seu suplicatori: “És molt amic de Vox”

La consellera exiliada assegura que tant ella com Puigdemont i Comín estan “limitadament informats” sobre l’evolució del procés perquè les sessions són a porta tancada.

Avatar
Agències 18/11/2020
Primer pla de l'eurodiputada Clara Ponsatí en una entrevista a l'ACN. (Horitzontal)

La consellera legítima i eurodiputada Clara Ponsatí ha qüestionat aquest dimarts la imparcialitat de l’eurodiputat ponent de la comissió del Parlament Europeu que estudia el suplicatori que ha cursat contra ella el Tribunal Suprem: “Aquest senyor és amic de Vox, i Vox ha estat acusació al procés del Suprem”.

“És una dada que no hauria de passar desapercebuda”, ha dit en una entrevista al canal 3/24 sobre el procediment del suplicatori, que també segueix contra el president exiliat, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín.

Ha lamentat que el repartiment dels ponents hagi recaigut al búlgar Angel Dzhambazki, del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, al qual també pertany Vox: “Estem preocupats pel possible conflicte d’interessos que té”.

A més, ha criticat que es tramitin junts tres suplicatoris que són per delictes diferents, segons ha dit: a ella se la reclama a Espanya per un presumpte delicte de sedició, mentre que en el cas de Puigdemont i Comín a aquest delicte se li afegeix el de presumpta malversació.

També ha sostingut que els tres afectats estan “limitadament informats” sobre l’evolució del procés perquè les sessions són a porta tancada, tot i que ja han presentat les seves al·legacions a l’espera de comparèixer el pròxim 7 de desembre.

“Argumentem que aquesta immunitat no ha d’aixecar-se perquè el jutge que la reclama, no és el competent i perquè és una persecució política”, ha detallat.

Relacionats