Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Picabaralla entre Jaume Asens i Sala-i-Martin per la manca de proves de l’entramat de Jordi Pujol

Sala-i-Martin: “Molts indicis, molts mapes i molta animadversió política, però cap prova”

Redacció 13/04/2021

El documental ‘Els secrets d’Andorra’ que va emetre TV3, va portar al diputat dels comuns al Congreso, Jaume Asens, a treure pit de la feina feta per evidenciar la trama de corrupció dels Pujol. Però el cert és que a banda d’autoelogiar-se, Asens també va dir que realment “no hi ha cap prova de l’existència de la deixa”, i ho resumeix tot en “indicis” que apunten als negocis del “clan Pujol”.

En aquest sentit, Sala-i-Martin s’ha dirigit amb respecte a Asens en una piulada on li retreu que “el documental va demostrar que sembla que no teniu cap prova de res”. “Molts indicis, molts mapes amb fletxes i molta animadversió política”, li ha etzibat l’economista, preguntant-li si “no hauríeu de ser més curosos quan feu acusacions”. Per la seva banda, Asens acusa l’economista de fer “cantarella” sobre la manca de proves de corrupció de CIU, tornant a fer un llarg fil a Twitter descarregant totes les seves suposicions sobre els casos de Pujol i diferenciant CIU de partits com ERC i la CUP.

Però la disputa no va acabar aquí, i Xavier Sala-i-Martin li ha deixat anar una darrera plantofada al diputat dels comuns: “Si vols parlar de realitats, parlem de les trames del PSOE infinitament més grans que les de CIU, però això no sembla que us preocupi a l’hora de governar amb ells”. De fet, els retrets no han acabat i tant l’economista com Asens han seguit donant voltes sobre aquest tema, en un intens debat a Twitter.