Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Personalitats polítiques catalanes en contra de la decisió del Tribunal Suprem

|

- Publicitat -

Després de saber-se que el Tribunal Suprem rebutja suspendre de forma cautelar l’acord de la Junta Elecotral Central que veta Oriol Junqueras com a eurodiputat, la xarxa s’ha omplert de crítiques en contra d’aquesta decisió, i ja són molts polítics catalans qui s’hi han mostrat en contra, alegant que el Suprem no està fent cas del que va dictar el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Roger Torrent ha criticat que el Suprem “opta per la via més restrictiva i continua vulnerant els drets de l’eurodiputat Junqueras”. El president de la cambra catalana lamenta que es posi “la pàtria per sobre de la democràcia”.

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, hi ha reaccionat titllant de “vergonyosa” la justícia espanyola. “És un escàndol, no es pot ignorar el que va sentenciar el TJUE”, ha assegurat Aragonès en una piulada a Twitter. I és que per al republicà, amb la seva decisió el Suprem “vulnera, un altre cop, els drets de Junqueras i dels milers de ciutadans que el van votar”. “Lluitarem fins al final!”, acaba la piulada.

Per la seva banda, l’advocat Gonzalo Boye, ha enfocat el missatge d’una altra manera, deixant clar que les decisions judicals espanyoles només fan que “arrossegar-nos” fora d’Europa.

No només els independentistes s’hi han posicionat a favor. El líder dels comuns, Jaume Asens, ha assegurat que és una “mala notícia” que el Tribunal Suprem (TS) “doni l’esquena a Europa”. En una entrevista a ‘La Sexta’, Asens ha lamentat que el TS “posi en entredit el prestigi de la cúpula judicial” i no acati la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). El diputat dels comuns a Madrid, que advoca per “desjudicialitzar” el conflicte polític, creu que el TJUE “haurà de tornar a recordar els tribunals espanyols quin és el camí correcte”.

Et pot interessar  Què diu exactament la resolució del Suprem que acorda investigar Puigdemont i Wagensberg per terrorisme?

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut