Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Perfil de Raquel Sánchez, nova ministra de Transports

|

- Publicitat -

La fins ara alcaldessa de Gavà (Barcelona) i nova ministra de Transports, Raquel Sánchez (PSC), va començar la seva carrera com a advocada, va entrar en la política municipal com a regidora al 2007 i va aconseguir l’alcaldia al 2014. Va néixer el 18 de novembre del 1975 a Gavà, on ha viscut sempre i és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Dret del Treball i Seguretat Social de l’Universitat Pompeu Fabra (UPF). Té dos fills i, segons figura al web de l’Ajuntament, declara la seva retribució anual bruta en 59.539,31 euros.

VA COFUNDAR UN DESPATX D’ADVOCATS
Va començar la seva vida laboral com a advocada a Barcelona i després va cofundar –amb dos companys– un despatx propi a Castelldefels. “L’exercici d’aquesta professió va despertar en mi un gran interès pels assumptes públics i un profund sentit de la justícia social”, explica Sánchez al web municipal.

Publicitat

Va ser elegida regidora al 2007, i des de llavors fins al 2011 va ser tenienta d’alcalde d’Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i portaveu del grup municipal. Del 2011 al 2013 va ser tinent d’alcalde d’Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Sostenibilitat, i va continuar sent portaveu del seu grup.

PSC I ALTRES CÀRRECS
Al 2012 la van elegir primera secretària del PSC de Gavà; també va entrar a la Comissió Executiva del PSC de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona), i va arribar a ser membre del Consell Nacional del PSC. El 15 de febrer del 2014 la van elegir alcaldessa en substitució de Joaquim Balsera i l’any següent el PSC va guanyar les municipals, i va ser alcaldessa des del 2015 fins el 2019, any en què la van reelegir amb la majoria absoluta del PSC.

També al 2019 la van nomenar vicepresidenta institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i vicepresidenta del comitè executiu d’Airport Regions Council. A més, al 2015 va ser nomenada vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat i vicepresidenta segona de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima.

EXECUTIVA DEL PSC I CONSELL NACIONAL DEL CLIMA
Forma part de l’executiva del PSC des del 2016: primer va ser secretària de Polítiques de les Dones i, després, secretària d’Estratègia i Clima. Al 2020 va ser elegida representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) al Consell Nacional del Clima, i també aquest any va començar a ser patrona de l’Institut Cerdà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut