Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Paluzie: “Una part de l’independentisme ha desconnectat”

|

- Publicitat -

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha admès que una part de la base independentista “ha desconnectat” perquè no veu que a curt termini “es vagi a fer alguna cosa”. “Una mica el que diuen és ja m’avisareu”, ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i la 2’. Preguntada pels pressupostos de la Generalitat per al 2022, Paluzie veu “lògic” que, sense full de ruta per a la independència, la CUP defensi “posicions ideològiques” en aquest debat. I creu que la situació actual és diferent a la del 2017, quan els anticapitalistes van avalar els comptes perquè incloïen el referèndum.

Segons Paluzie, hi ha gent que no ha desconnectat d’estar a favor la independència però sí de llegir noticies, d’estar pendents del debat i de les discussions entre Junts i ERC, “que els crema”.

Publicitat

La presidenta de l’ANC també considera que pactar els pressupostos amb PSC o comuns seria “un símptoma que no s’avança en l’estratègia independentista”. I ha situat el debat en si es retorna a l’autonomisme o es continua “malgrat les dificultats” el camí que va començar el 2012.

Paluzie ha instat ERC i Junts a “aparcar les divisions internes” que atribueix a una “lluita electoral” i a “components personals”. I els ha demanat que no tinguin la “temptació” de tornar a una “política autonomista com si res no hagués passat”.

I és que, segons la presidenta de l’ANC, encara no hi ha “cap decisió ferma” sobre la creació d’un espai per debatre l’estratègia independentista a seguir malgrat que hi ha contactes.

Tot i això, ha manifestat que no és del tot pessimista de poder-ho aconseguir en els mesos que li queden, fins a l’abril, com a presidenta de l’entitat independentista. I ha posat com a exemple que aquest cap de setmana s’ha escollit la regidora de la CUP Ona Curto com a presidenta de l’assemblea de representants del Consell per la República.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut