Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Padrós treu ferro al debat sobre la proposta de traspassar el MIR a Catalunya

El president del Col·legi de Metges prioritza la demanda de competència en el nombre de places i critica la “demagògia i discursos rancis sobre la ‘unidad i hermandad nacional'”

Avatar
Agències 06/08/2021
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.

El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha fet una crida a què Catalunya tingui més competències en matèria de gestió de places de metges. En un fil a Twitter, ha aprofitat el recent debat sobre la proposta de Catalunya per tenir competències i traspassar el MIR (amb l’evident negativa per part del Gobierno), per treure’n ferro i titllar-ho de “debat estèril més d’estiu”.

“El que realment sí que interessa és que Catalunya pugui abordar competencialment el nombre de places, l’acreditació de les unitats docents i els recursos per fer-ho”, ha piulat el doctor, alertant que “la realitat sociodemogràfica ens indica que necessitem més metges en algunes especialitats”, comparant-ho amb algun cas com Madrid, que ofereix un 40% de places MIR d’especialitats més que Catalunya.

“Prou demagògia i de discursos rancis sobre la ‘unidad i hermandad nacional’ que serveixen a altres interessos, però que no ajuden a entrar en el fons del problema”, ha conclòs contundentment el doctor.