Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Si són incapaços de traspassar la gestió del MIR, com voleu que acceptin l’amnistia i l’autodeterminació ?

Darias nega la possibilitat de transferir la gestió del MIR a Catalunya: “No està a l’agenda fer cap traspàs”

Redacció
Redacció 04/08/2021
Vista general de la primera reunió de la taula de diàleg entre el govern espanyol i els representants del Govern i el Parlament de Catalunya al Palau de la Moncloa el 26 de febrer del 2020

No existeix cap líder espanyol amb capacitat d’arreglar el conflicte amb Catalunya. Ens estem preparant pel final de la taula?

 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias ha negat que l’executiu espanyol es plantegi traspassar la formació sanitària especialitzada, on s’inclouen les places de MIR, al Govern. “No està a l’agenda cap traspàs sobre aquesta matèria”, ha dit la ministra en una roda de premsa posterior al Consell Interterritorial al Sistema Nacional de Salut. Les declaracions de la titular de Sanitat arriben dies després que la Generalitat posés la qüestió sobre la taula de la Comissió Bilateral d’aquest dilluns.

 

MIR

 

A la sortida del Consell Interterritorial amb les comunitats autònomes, Darias ha volgut tancar la porta al traspàs de la gestió dels MIR a Catalunya. “Vull deixar ben clar que aquest govern continuarà amb el mateix sistema que tenim fins ara”, ha dit, abans d’afegir que “no hi ha cas” en aquesta matèria.

 

Darias ha afegit que anirà “encantada” al grup de treball proposat a la Comissió Bilateral però ha insistit que el model actual de formació especialitzada “ja és excel·lent”. Segons la titular de Sanitat, l’executiu espanyol no té “en absolut” la intenció de modificar la gestió d’una manera que “no sigui de la mà de totes les comunitats autònomes per millorar el sistema que ja tenim”.