Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium recorre a l’ONU per identificar i sancionar els responsables del ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha demanat una comissió internacional d’investigació en el si de les Nacions Unides per “identificar i sancionar” els responsables del ‘Catalangate’. L’entitat reclama un informe “realment independent i imparcial” sobre l’espionatge massiu a líders socials i polítics catalans independentistes. El president de l’organització, Xavier Antic, ho ha demanat per carta a l’alta comissionada pels Drets Humans de l’ONU, Michelle Bachelet, en el benentès que, a parer d’Òmnium, l’espionatge suposa “una violació dels drets humans”. L’entitat critica la investigació “nul·la” del govern espanyol, la “manca total” d’explicacions i respostes “satisfactòries” i la “impunitat” dels responsables del ‘Catalangate’.

L’agrupació presidida per Xavier Antich reclama a la carta a Bachelet que urgeixi les autoritats espanyoles a engegar una investigació “immediata, independent, transparent i eficaç” per identificar i sancionar els responsables del “major escàndol de ciberespionatge il·legal mai conegut”.

Publicitat

Antich convida l’alta comissionada a demanar a Espanya que aturi “immediatament” aquesta pràctica “il·legal”; que rescindeixi qualsevol contracte vigent amb el Grup NSO -l’empresa israeliana que subministra el programari- o qualsevol empresa intermediària; que repari totes les “víctimes” del ‘Catalangate’, i que creï mecanismes i reformi les lleis necessàries per “protegir la població de violacions de drets humans derivades de l’espionatge digital”.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut