Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium i ANC denuncien que el poder judicial sigui l’altaveu del feixisme de Vox

|

- Publicitat -

Òmnium i ANC han criticat que el poder judicial “s’arrengli” al costat de l’extrema dreta i permeti que Vox l’utilitzi com un “instrument de propaganda electoral”. En declaracions als mitjans abans de l’inici del judici al Tribunal Supremo contra la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha qualificat la situació “d’anomalia insòlita en un estat democràtic”.

Per la seva banda, el tresorer de l’ANC Carles Xavier Gómez ha dit que és una “perversió total del sistema” que Vox faci servir el sistema judicial per “promocionar-se” exercint d’acusació particular. Reguant s’enfronta a quatre mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència per haver-se negat a respondre al partit feixista durant el judici del procés.

Publicitat

Antich ha qualificat “d’extrema dignitat democràtica” que Reguant es negués a respondre les preguntes de Vox durant el judici del procés. “A l’extrema dreta se l’ha de combatre en tots els fronts”, ha argumentat.

D’altra banda, Antich ha fet una crida als partits de l’Estat, sobretot els de tradició democràtica, perquè “assumeixin el poder que tenen en l’àmbit legislatiu parlamentari”.  I és que, segons el president d’Òmnium, l’extrema dreta s’està “infiltrant” en el nucli dur de tots els poders de l’Estat. En aquest sentit, ha fet una crida a denunciar la “connivència intolerable” entre el poder judicial i l’extrema dreta.

Igualment, el tresorer de l’ANC ha considerat una “anomalia” del sistema democràtic espanyol que un partit com Vox sigui legal. Així mateix, ha augurat que només la independència de Catalunya dotarà el país d’un sistema judicial “lliure del franquisme”.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut