Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Núria Marín compareixerà finalment per l’escàndol del Consell Esportiu

|

- Publicitat -

La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) ha aprovat aquest dijous la compareixença de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, pel cas del Consell Esportiu per presumpta corrupció. Una compareixença a petició d’ERC que s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys el PSC, que hi ha votat en contra. En la mateixa comissió, Junts ha facilitat que s’aprovi la compareixença, demanada pels socialistes, de l’exalcalde de l’Ajuntament de Sabadell i membre d’ERC Juli Fernàndez per la investigació sobre la compravenda de la planta d’Artèxtil. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha lamentat que “fer veure que tothom és igual és un error”.

En la legislatura passada també es va aprovar la compareixença de Marín pel cas que s’està investigant per delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i blanqueig de capital per part del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Però Marín no hi va comparèixer perquè es va acabar la legislatura i va decaure la decisió de citar-la.

Publicitat

També s’ha aprovat que vagi a donar explicacions a la CAI l’ex del PSC i ara alcaldable per ERC a l’Ajuntament de l’Hospitalet, Jaume Graells. És també qui va denunciar el cas del Consell Esportiu i compareixerà a la CAI, a petició d’ERC, tot i que el PSC hi ha votat en contra.

D’altra banda, Junts ha canviat el sentit del vot en pocs minuts i finalment ha votat en contra la compareixença de l’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell per l’operació Volhov. La diputada de Junts Glòria Freixa ha anunciat que votarien a favor de la compareixença “en ares de la transparència i perquè s’acabi la rumorologia” tot i admetre que hi ha “persecució” en el cas Volhov. Uns minuts després, però, Junts hi ha votat en contra i s’ha rebutjat la petició de compareixença presentada pel PSC després d’un contacte telefònic d’urgència entre ERC i Junts.

Et pot interessar  Salvador Illa tornarà a ser el candidat del PSC a les eleccions del 12-M

També s’ha aprovat la compareixença de l’exresponsable de CDC Víctor Terradellas pel seu paper de mitjancer en els contactes del Govern amb russos. Ho ha demanat Cs i s’ha aprovat per unanimitat.

I sobre un altre àmbit, s’ha aprovat que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, doni explicacions en el marc de la CAI sobre l’ajornament de la consulta dels Jocs d’hivern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut