Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Xavier Pellicer celebra que la defensa penal als mossos ja no depengui d’Interior

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP al Parlament, Xavier Pellicer, ha valorat positivament l’anunci del conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, en el qual ha anunciat el traspàs de la defensa penal a agents de Mossos d’Esquadra al Gabinet Jurídic de la Generalitat. És a dir, que deixi de dependre de la conselleria d’Interior.

En una roda de premsa al Parlament aquest dimecres, ha assegurat que aquestes competències que fins ara tenia Interior eren una “anomalia en l’àmbit de la seva actuació, si pretenia ser democràtica”, i ha considerat que amb aquest canvi el departament va en bona direcció.

Publicitat

“Estem avançant perquè a Interior es produeixin de facto els canvis necessaris per passar del model policial de persecució de la dissidència i ser la corretja de l’Estat d’aquesta repressió a un model policial que garanteixi i defensi els drets de les persones”, ha dit.

Tot i així, Pellicer ha sostingut que cal fer més avanços tant en el model policial com en les polítiques d’Interior, perquè insisteix que l’acord amb ERC “és de mínims, i calen canvis estructurals”.

El diputat de la CUP ha reivindicat que és imprescindible que “més aviat que tard es desmunti” el cos d’advocats d’Interior, perquè a parer seu no té cap raó de ser, i ha reclamat la retirada de la Generalitat en les acusacions a la dissidència política.

“No trobem cap text legal ni precepte que obligui la Generalitat a personar-se en acusacions particulars contra manifestants. Això és una potestat que té la Generalitat, però exercir-la o no és una decisió política”, ha afegit.

També ha reclamat posar fi als fitxers policials i al “seguiment, persecucions i identificacions massives en manifestacions i a les pràctiques de fotografiar en mobilitzacions”, a més de la retirada de la Brimo i l’Arro dels Mossos en els desnonaments.

Et pot interessar  Tres detinguts per atracar amb arma de foc dos bancs de Pallejà i Barcelona

Sobre l’anunci del conseller d’Economia, Jaume Giró, que finalment recorreran a l’ICF per cobrir les fiances del Tribunal de Cuentas, Pellicer ha retret que “ho hauria d’haver anunciat ahir i estalviar aquestes hores d’incertesa” als afectats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut