Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Les lamentables imatges amb què la Guardia Civil pretén justificar la repressió a Catalunya

|

- Publicitat -

Durant tot aquest matí hem anat fent seguiment de les 9 detencions d’independentistes per part de la Guardia Civil en una acció supressiva on, una vegada més, evidencia que és una ràtzia contra el sobiranisme per la por de l’Estat a les protestes massives que es puguin estar preparant contra les sentències.

El Ministerio d’Interior ha assegurat que s’ha confiscat material per a la confecció d’explosius tot i que accepta que està a l’espera de la confirmació pels especialistes. Les detencions són ordre del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, la Fiscalia i la Guàrdia Civil que ha portat 500 agents des de Madrid.

Publicitat

Davant de l’expectació generada contra aquest inventat “moviment violent” la Guardia Civil s’ha hagut de justificar i ha penjat un lamentable i pobre vídeo on es pot veure agents armats fins a les dents entrant en un garatge tronat i pseudoabandonat on ensenyen una bossa de la brossa plena d’una substància que sembla sorra i una olla una paella i una ampolla que sembla lleixiu.

Podria ser des d’un taller de pintura a un espai per a preparar un correfoc. A més, les imatges tampoc deixen clar que els utensilis trobats no hagin estat col·locats prèviament.

Els precedents de l’Adrià i la Tamara Carrasco

Les detencions d’aquest dilluns de membres dels CDR per part de la Guàrdia Civil per suposats delictes de terrorisme no són les primeres que fa aquest cos policial a membres d’aquest col·lectiu. L’abril del 2018, i també per ordre de l’Audiència Nacional, es va detenir l’activista de Viladecans Tamara Carrasco i es va intentar fer el mateix amb Adrià Carrasco, d’Esplugues de Llobregat. Aquest últim, però, va poder fugir a Bèlgica, mentre Tamara Carrasco era obligada a romandre permanentment al seu terme municipal. Mesos després, al novembre, l’Audiència va retirar les acusacions de terrorisme i va remetre les actuacions als jutjats catalans, que encara segueixen el seu tràmit per desordres públics. Tamara ja pot sortir de Viladecans, però l’Adrià encara segueix a Bèlgica. A tots dos se’ls acusa d’incitar a través de les assemblees dels CDR a cometre desordres públics i a bloquejar vies de comunicació.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut