Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’ANC sosté que Borràs “no està gaudint d’un procés judicial just” i l’acompanyarà a les portes del TSJC

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) confirma que acompanyarà la presidenta de Junts, Laura Borràs, a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on divendres comença el judici pel presumpte fraccionament de contractes quan presidia de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). L’ANC enviarà el vicepresident de l’entitat, Jordi Pesarrodona, perquè faci costat a Borràs en l’inici d’aquesta vista oral que pot suposar-li una pena de presó de 6 anys, i 21 d’inhabilitació, així com una copiosa multa econòmica. Borràs està acusada d’un delicte continuat de prevaricació, i d’un altre de falsedat en document públic, amb l’agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic.

“L’Assemblea està compromesa amb els drets fonamentals, les garanties judicials i la defensa d’un sistema judicial i polític garantista que es blindi davant les clavegueres”, asseguren des de l’organització. L’entitat independentista defensa que la presidenta suspesa del Parlament “no està gaudint d’un procés judicial just” i considera que “les clavegueres de l’Estat espanyol han filtrat intencionadament fragments del sumari judicial al seu braç mediàtic per crear un ambient propens a la vulneració del dret a la presumpció d’innocència”. Precisament el passat dimarts, 7 de febrer, va filtrar-se a la premsa que el beneficiari dels contractes adjudicats, i amic de Borràs, està negociant amb la Fiscalia per arribar a un acord mitjançant el qual la inculparia i així evitar la presó.

Publicitat

Així, l’ANC és de les poques que s’ha posicionat clarament al costat de Borràs, mentre que la resta de partits independentistes, ERC i la CUP, han manifestat que no l’acompanyaran en aquest procés judicial perquè no és un cas relacionat amb la “persecució política”, sinó amb una “mala praxi”. La presidenta de Junts manté la seva innocència i està convençuda que la seva defensa sabrà demostrar-la, assegurant que es tracta d’un cas de “persecució política” i de ‘lawfare’.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut