Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

[Vídeo] Carmena utilitza el pregó de la Mercè per fer proselitisme de l’unionisme

A més, també demana que la festa de Barcelona es vinculi amb la de Madrid: “Aquí la Mercè, allà Isidro”

Redacció
Redacció 20/09/2019
Pla curt de l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, en una ponència al Fòrum d'ACAVe a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, el 19 de setembre del 2019 (Horitzontal)

Madrid ha estat molt present al pregó de Barcelona. Sembla contradictori però no. L’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha estat l’encarregada de llegir el pregó que obre les festes de la ciutat comtal, la Mercè.

Durant el seu discurs hi ha hagut referències constants a Madrid, potser una mica massa tenint en compte que el pregó era de Barcelona. Però no seria tan greu si no fos perquè Carmena ha utilitzat la tribuna de l’ajuntament de Barcelona per a fer proselitisme a favor de la unitat d’Espanya.

Ha arribat a demanar que les festes de Madrid i Barcelona es vinculin: “Aquí la Mercè, allà Isidro”. Però tot just començar el pregó, on ha parlat un minut en un català que recordava al de l’Aznar dels millors temps, Carmena ha dit que malgrat que és una enamorada de Catalunya i Barcelona està “entossudida a unir aquestes dues ciutats del sud d’Europa”.

Incomoditat pel llaç groc?

La portaveu de JxCat a Barcelona, ​​Elsa Artadi, ha criticat aquest divendres que l’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena sigui la pregonera de la festa major de la ciutat, la Mercè, per la seva postura davant els dirigents independentistes presos: “No sé què li dirà Ada Colau quan vegi el llaç groc quan surtin al balcó “.

En declaracions als mitjans abans del pregó, ha recordat que Carmena va defensar “amb vehemència” que els dirigents independentistes empresonats no eren presos polítics, cosa que sí que creu la l’alcadessa.