Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Tres hores per establir la metodologia: reunions mensuals alternativament a Barcelona i Madrid

|

- Publicitat -

La primera reunió entre el Govern i la Moncloa a Madrid celebrada avui només ha servit per a establir una metodologia per a les següents trobades. El mateix president Torra ha confirmat que les qüestions importants no s’han tractat com el del mediador.

El president ha assegurat que malgrat que ho han preguntat moltes vegades “no hi ha hagut resposta sobre la figura del mediador”. De fet, Torra ha explicat que la banda catalana ha volgut aillar la mesa de negociació “de tota altra cosa, ni pressupostos estatals, ni eleccions catalanes” malgrat que el Gobierno n’havia fet plantejaments. El president català ha narrat un secret a veus: “s’han vist punts en comú i punts en discòrdia”.

Publicitat

El comunicat conjunt emès després de la reunió és més aviat sobre metodologia que no pas sobre cap tema polític. S’ha marcat un calendari i la següent reunió serà al març a Barcelona. El comunicat també conclou que tot el que s’acordi es farà “amb seguretat jurídica”.

La primera trobada a Madrid

La primera reunió de la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat ja ha acabat després de prop de tres hores. La trobada ha començat pocs minuts abans de les 17 hores i ha finalitzat cap a les 19.50 h. Vuit representants de la Generalitat amb el president, Quim Torra, al capdavant i set membres de l’executiu espanyol, entre ells el president, Pedro Sánchez, s’han reunit a la Sala Tàpies del Palau de la Moncloa. Han fet un recés cap a les 19.30 h. Torra i la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, compareixeran consecutivament a la sala de premsa de Moncloa.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut