Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Torra presideix l’homenatge institucional al president Lluís Companys

El Govern ha instal·lat aquest dijous una llamborda ‘Stolpersteine’ davant del Palau de la Generalitat

Redacció 15/10/2020

El Govern ha instal·lat aquest dijous una llamborda ‘Stolpersteine’ en homenatge a què va ser president de la Generalitat Lluís Companys a la plaça Sant Jaume de Barcelona davant el Palau de la Generalitat.

L’encarregada de fer-ho ha estat Mariona Companys, un familiar de l’expresident, que ha col·locat la llamborda acompanyada de la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, la consellera de Justícia, Ester Capella, el president Quim Torra i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, durant l’acte de la Generalitat pel 80 aniversari de l’afusellament de Companys.

En la llamborda, de color daurat, es pot llegir la inscripció ‘Aquí va viure el MHP Lluís Companys Jover’ i les dates del seu naixement, exili, detenció i afusellament, i després col·locar-han cantat ‘Els Segadors’.

La presidenta de l’Associació d’Amistat entre Colònia i Barcelona, ​​Heike Keilhofer, ha explicat que les llambordes ‘Stolpersteine’ són un projecte artístic per commemorar les víctimes de la dictadura nazi.

Així, la llamborda en homenatge a Companys és una donació dels socis de l’associació a la ciutat de Barcelona i ha reivindicat la seva voluntat de contribuir a la “memòria històrica compartida” entre Alemanya i Catalunya.