Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torra presideix l’homenatge institucional al president Lluís Companys

|

- Publicitat -

El Govern ha instal·lat aquest dijous una llamborda ‘Stolpersteine’ en homenatge a què va ser president de la Generalitat Lluís Companys a la plaça Sant Jaume de Barcelona davant el Palau de la Generalitat.

L’encarregada de fer-ho ha estat Mariona Companys, un familiar de l’expresident, que ha col·locat la llamborda acompanyada de la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, la consellera de Justícia, Ester Capella, el president Quim Torra i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, durant l’acte de la Generalitat pel 80 aniversari de l’afusellament de Companys.

Publicitat

En la llamborda, de color daurat, es pot llegir la inscripció ‘Aquí va viure el MHP Lluís Companys Jover’ i les dates del seu naixement, exili, detenció i afusellament, i després col·locar-han cantat ‘Els Segadors’.

La presidenta de l’Associació d’Amistat entre Colònia i Barcelona, ​​Heike Keilhofer, ha explicat que les llambordes ‘Stolpersteine’ són un projecte artístic per commemorar les víctimes de la dictadura nazi.

Així, la llamborda en homenatge a Companys és una donació dels socis de l’associació a la ciutat de Barcelona i ha reivindicat la seva voluntat de contribuir a la “memòria històrica compartida” entre Alemanya i Catalunya.

Et pot interessar  Torra avisa que la candidatura "efectiva" de Puigdemont a la Presidència "dependrà de moltes coses"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut