Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torra participarà en la conferència de presidents del coronavirus: “No hi ha colors polítics, cal responsabilitat”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que participarà en la conferència de presidents sobre el coronavirus que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat per a dissabte amb tots els líders autonòmics. “No hi ha colors polítics, cal responsabilitat”, ha dit el president, assegurant que la pandèmia de coronavirus “posa a prova” el Govern, la societat i les persones. “Ha de sortir el millor de nosaltres, no hi ha colors polítics, disputes ni interessos legítims electorals”, ha dit. “Demano comprensió i solidaritat a tothom, com a Govern farem tot el que faci falta”, ha afirmat Torra.

Segons ha dit, l’executiu pren decisions “en l’àmbit sanitari, de seguretat, però també per ajudar les empreses i els treballadors en el perjudici de l’activitat econòmica”.

Publicitat

D’altra banda, Torra ha continuat apostant per fer la reunió de la taula de diàleg amb el govern espanyol per videoconferència i ha afirmat que encara no ha rebut resposta de Pedro Sánchez a aquesta proposta.

En la mateixa línia, ha dit que el Govern aprovarà un decret llei per poder celebrar consells executius per videoconferència, en cas que algun dels seus membres s’hagi de confinar. “Moltes empreses estan molt preparades per poder treballar d’aquesta manera, les animem a fer-ho”, ha dit, remarcant que cal “sentit comú” i evitar “concentracions i mobilitat”. “Cal apel·lar a les responsabilitats individuals”, ha assegurat el president.

Preguntat pel relleu definitiu al conseller d’Acció Exterior Alfred Bosch que ha dimitit aquesta setmana per un cas d’assetjament sexual al Departament, ha afirmat que “aviat” se sabrà qui dirigirà la conselleria, que de moment, ha assumit temporalment Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut