Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torra avisa que s’encaren setmanes “decisives” i demana més esforç

|

- Publicitat -

El MHP de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que Catalunya es troba davant de tres setmanes “decisives” per aplanar la corba de contagis de coronavirus abans de la tornada a la feina i al col·legi, i ha demanat un major esforç als catalans.

En un tuit recollit per Europa Press, ha dit després de presidir la reunió telemàtica de seguiment de l’evolució de la pandèmia: “Encarem tres setmanes decisives per reduir l’expansió de la Covid-19 i aplanar la corba abans de la tornada a la feina i les aules. És imprescindible per a afrontar-lo amb les màximes garanties”.

Publicitat

“Cal un esforç molt superior. Demano a tots focus absolut en aquesta emergència”, ha subratllat el president català.

Restriccions a Reus

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat mesures restrictives a Reus (Tarragona) pel coronavirus, que són “un punt més estrictes” amb relació a altres poblacions de Catalunya, perquè, a parer seu, els pròxims 15 dies són claus per reduir el nombre de casos que han crescut considerablement en el municipi.

Vergés ha explicat aquest divendres en roda de premsa, en què també ha participat l’alcaldessa accidental de Reus, Montserrat Vilella, que es prohibeixen les reunions de més de 10 persones, es redueix al 33% l’aforament en celebracions religioses i es limita l’aforament al 50% en l’àmbit cultural i esportiu.

Entre les mesures, també destaca la prohibició del consum en barra en bars i restaurants, que hauran de limitar l’aforament al 50% a l’interior i a l’exterior, i han de posar cartells informatius per facilitar el compliment de les mesures, així com respectar l’horari de tancament a la 1 de la matinada.

Et pot interessar  Quim Torra: “Tot allò que no va ser Armand Obiols ho va ser Mercè Rodoreda”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut