Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Stop JJOO dona per “enfonsada” la candidatura i augura una retirada en els pròxims dies

|

- Publicitat -

La Plataforma Stop JJOO ha volgut “celebrar” que la candidatura de Jocs d’hivern 2030 al Pirineu s’hagi “enfonsat”, ja que, segons les informacions que han rebut, preveuen que hi haurà un anunci oficial sobre la retirada del projecte entre divendres i dilluns, tot coincidint amb la visita del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, a Catalunya.

Tot plegat, després de materialitzar la denúncia contra la Generalitat per fer publicitat a favor d’uns JJOO espanyolitzats: “Vulnera el principi de neutralitat institucional”. Per això, un dels portaveus, Bernat Lavaquiol, ha demanat a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que “aturi aquesta agonia i es posi a treballar en les polítiques del Pirineu”. Així, volen que es constati que no hi havia cap “xantatge” i que, per tant, les inversions previstes al territori s’executaran igualment, ha dit la també portaveu, Helena Guillén.

Publicitat

Per la seva banda, el Govern continua convençut en tirar endavant el polèmic projecte i afirma que presentarà una candidatura en solitari. Vilagrà ha defensat que són “perfectament capaços” de tirar endavant sense l’Aragó presentant una “candidatura potent” i “pròpia” amb “col·laboracions externes” per fer les proves de salt i lliscament. Tanmateix, li queda una tasca pendent: convèncer el territori català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut