Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sàmper proposa unificar els Mossos amb policies locals sota un comandament únic

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, aposta per unificar els cossos dels Mossos d’Esquadra i les policies locals. En una entrevista d’aquest diumenge a ‘El Nacional’, el titular d’Interior proposa recuperar la Llei de la Policia Catalana de l’època del conseller de CDC Xavier Pomés (1999-2002), per generar un sistema de seguretat amb la unió de tots els efectius amb l’objectiu, a mitjà termini, de tenir una única coordinació i un comandament únic. A l’entrevista, Sàmper també aposta per la restitució del major dels Mossos Josep Lluís Trapero, després que la sentència del Suprem l’absolgués. El conseller reitera que té pendent parlar amb Trapero, i insisteix que JxCat defensa la restitució de l’estructura prèvia al 155.

Sàmper argumenta que hi ha 17.000 agents dels Mossos, i més de 10.000 policies locals. En aquest sentit, insisteix en recuperar la llei del conseller Pomés, que es va “guardar en un calaix”, i deixar-la ara “preparada” perquè en la següent legislatura es pogués aprovar. Sàmper calcula que caldria tenir 23.000 agents dels Mossos.

Publicitat

El conseller aposta, doncs, per intentar augmentar el sostre d’efectius dels Mossos amb el Ministeri d’Interior, o bé apostar per aquesta unió amb la Policia Local, que segons ell generaria un increment d’eficàcia d’un 20-25%. “Això vol dir que sense tenir un efectiu més amb una coordinació integral dels dos cossos tindríem aproximadament 4.000 o 5.000 efectius més sense tenir-los”, ha argumentat.

Sàmper ha afegit que hi ha un projecte de llei on es parla d’una única coordinació on el tema dels comandaments encara s’ha de definir. “Necessitem un consens de tots els efectius. Hi ha moltes coses a discutir, com les retribucions, els sous. O qui comanda. L’alcalde? El conseller? Cal coordinar-ho ara amb els cossos i després amb els grups parlamentaris”, ha constatat.

Et pot interessar  Troben caminant pel voral de l'AP-7 a Altafulla una dona desapareguda dos dies abans a França
Publicitat

Opinió

Minut a Minut