Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Rovira creu que el Gobierno deia que no a certes mesures només “perquè venien de Catalunya”

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que el Gobierno ha dit que no a mesures proposades pel Govern per lluitar contra el coronavirus “perquè venien de Catalunya”, fet que considera que ha aguditzat i ha aprofundit en el conflicte polític.

Publicitat

“Tinc la sensació que s’ha dit moltes vegades que no a moltes mesures que tenien només un fonament científic per combatre la crisi del coronavirus. I s’ha dit això perquè venien de Catalunya”, ha sostingut Rovira en una entrevista aquest dilluns a Ràdio 4 recollida per Europa Press.

Ha acusat el Gobierno d’abandonar la correlació de forces de la moció de censura a la gestió de la crisi sanitària, la qual ha titllat d'”ultranacionalista” i ha criticat la militarització de l’estat d’alarma i la unilateralitat en la presa de decisions, en les seves paraules.

Construir relacions de confiança amb JxCat

Sobre les relacions entre ERC i JxCat, Rovira ha explicat que en aquest moment s’han centrat en la gestió de l’emergència sanitària i la reconstrucció, però ha reclamat que quan això passi es puguin construir “relacions de confiança i lleialtat política”.

“El que reclamo és seure i parlar”, ha demanat la secretària general republicana, que ha apostat per pactar una estratègia i un model de reconstrucció com a pas previ, ja que considera que no es poden repetir les mateixes mesures que es van prendre en la crisi de 2008.

Rovira ha reclamat consens polític, ha dit que ERC ha començat una ronda de contacte amb diferents organitzacions, i ha defensat que és “el moment de la inversió pública” i de rescatar col·lectius vulnerables, després del que ha mostrat preocupació per la situació de les dones i de les persones no regularitzades.

Et pot interessar  Raquel Sánchez torna a mofar-se dels catalans dient que ERC i Junts tenen un "relat victimista permanent" sobre Rodalies
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió