Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Puigdemont replica a Rivera que no voler donar “ni aigua” als independentistes és propi “de dictadures”

El president legítim diu que el líder de Cs vol que els partidaris de la independència siguin "ciutadans de segona" però avisa que després del 28-A "el seu fracàs serà majúscul"

|

- Publicitat -

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha advertit al líder de Cs, Albert Rivera, que utilitzar expressions com “no donar ni aigua” als independentistes és propi “de les dictadures i dels règims democràtics”. “Em sembla que al diccionari de la democràcia no existeix”, ha dit Puigdemont al ser preguntat per les paraules de Rivera. “La majoria dels catalans no és que hi estem en desacord, és que estem disposats a donar molta aigua als adversaris, no passa pel nostre model retirar l’aigua, o la paraula, als adversaris”, ha dit, demanant que tothom pugui fer política “en igualtat de condicions”. “El senyor Rivera vol que siguem ciutadans de segona” i “més gent a la banqueta dels acusats”, ha dit Puigdemont, que ha pronosticat que, després de les eleccions del 28-A, el fracàs de Cs “serà majúscul”.

En unes declaracions a la premsa des de Brussel·les, Puigdemont ha assegurat que la política espanyola viu una “greu crisi política” perquè en l’espai de menys d’una legislatura haurà vist tres eleccions. “És una crisi de campionat”, ha insistit, assenyalant que “fins que els partits polítics no entenguin que cal fer política, la inestabilitat presidirà sempre la política espanyola”.

Publicitat

El líder de JxCat ha defensat que “és clar que era possible” aprovar o, com a mínim, tramitar els pressupostos espanyols. “Vam aprovar una moció de censura, que és més difícil que el pressupost”, ha recordat.

Amb tot, ha criticat que Sánchez no hagi volgut “aprofitar l’oportunitat” i s’hagi “oblidat de qui li va donar suport” per arribar a la Moncloa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut