Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Primeres reaccions crítiques davant del nou acord del català a l’escola

|

- Publicitat -

Associacions, entitats educatives i partits han reaccionat a l’acord que ERC, Junts, PSC i comuns han tancat avui per a respondre a la sentència del 25% de castellà del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Des d’un primer moment la CUP se’n va desmarcar, perquè considera que potencia el castellà; ja que, al cap i a la fi, la llengua curricular s’acaba convertint amb llengua vehicular: “un concepte que interpreten que implica reconèixer el caràcter del castellà com a llengua d’aprenentatge a l’ensenyament”. En aquest sentit, denuncia en una piulada que “no pot ser un bon acord” i argumenten que “no és un bon pacte si introdueix el castellà com a llengua vehicular”.

Publicitat

La portaveu del sindicat educatiu USTEC-STEs, Iolanda Segura, reitera que l’acord és “una presa de pèl”. “Va en la mateixa línia que la modificació de la proposta de llei, però continua parlant de castellà”, lamenta.

Guanyem per Catalunya qualifica de “vergonya” l’acord perquè “no té el suport de la comunitat educativa, reconeix per primera vegada el castellà com a llengua d’ensenyament i aposta per la segregació entre escoles, en contra de la immersió”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut