Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium aprofita l’atractiu de Catalunya pel turisme per internacionalitzar la “repressió i vulneració de drets” a Espanya

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural impulsarà aquest estiu un autobús reivindicatiu que recorrerà una trentena de municipis turístics catalans per denunciar la “regressió democràtica que es viu a l’estat espanyol”. Segons han explicat fonts de l’entitat, la campanya començarà el 26 de juliol i s’allargarà fins el 27 d’agost amb la intenció d’alertar als turistes i a la ciutadania de la “vulneració de drets”. En el marc de la campanya ‘Ho tornarem a fer’, la iniciativa vol arribar als visitants que recorreran Catalunya en el punt àlgid de la temporada turística per explicar-los que els catalans no “deixaran d’exercir drets com el de manifestació, expressió o el de votar”. Segons Òmnium, el bus servirà per traslladar-los l’existència de presos polítics i exiliats i per recordar-los la “repressió policial” viscuda l’1-O.

Segons han explicat, la campanya està orientada als turistes estrangers que desconeixen la situació de “repressió” però també a aquells ciutadans d’arreu de l’Estat que visitin Catalunya i estiguin en contra de la “judicialització de la política i estiguin a favor d’una solució negociada”. El vehicle portarà les inscripcions laterals i superiors ‘Ho tornarem a fer’, en català, castellà i una inscripció en anglès que reclamarà la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La iniciativa comptarà amb una exposició que explica – mitjançant vídeos i plafons informatius- els quatre mesos de judici de l’1-O i els al·legats de Jordi Cuixart.

Publicitat

També s’oferirà la possibilitat als visitants de signar en suport dels presos polítics i per una solució política al conflicte de Catalunya.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut