Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Màrius Carol menteix per donar raons als jutges per la futura condemna als Jordis

Assegura que els Mossos i els Jordis "no van garantir la sortida" dels funcionaris judicials

|

- Publicitat -

El director de La Vanguardia i home de confiança del Grupo Godó, Màrius Carol, ha mentit a l’editorial d’avui titulada “Un año después”. El periodista aprofita l’efemèride del 20-S per a assegurar que va ser un punt d’inflexió en les relacions entre els Mossos i la Policia nacional espanyola: “va significar una pèrdua de la confiança”. Però més greu és el següent, quan escriu que els Mossos “no van garantir la sortida” dels funcionaris judicials així com els agents de la Guardia Civil del departament: “els va resultar impossible sortir”.

Aquesta manifestació és una acusació directa als Jordis, coordinadors de la manifestació espontània davant la seu d’Economia de la Generalitat, que van gestionar aquelles hores parlant amb els Mossos i la Guardia Civil. De fet, el documental sobre aquelles hores de Mediapro de Jaume Roures, “20-S”, demostra tot el contrari. Les defenses dels Jordis també contradiuen l’acusació de Carol.

Publicitat

De fet, es va muntar un cordó entre voluntaris i Mossos perquè poguessin sortir, així com se’ls va oferir sortir per una porta del terrat del darrere de l’edifici. Amb aquesta acusació, sembla que Carol vol fer de jutge o, si més no, donar raons a aquells que volen castigar dos homes innocents, de pau i de fermes conviccions.

Et pot interessar  [Gener 2024] La Vanguardia i El Periódico abandonen “X” en català per promocionar la versió en castellà dels seus diaris
Publicitat

Opinió

Minut a Minut