Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Males arts per seguir la repressió: detenen 4 CDRs en lloc de citar-los a declarar a Lleida

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts quatre persones a Lleida per les protestes post-sentència que van tenir lloc entre el 15 i el 18 d’octubre del 2019. En concret, se les investiga per desordres públics i han quedat en llibertat després de declarar a comissaria, segons ha informat la policia.

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida han traslladat el suport als detinguts a través de les xarxes socials i han expressat el seu “menyspreu al Govern i a la seva repressió”. Els CDR recorden que “la violència policial i la repressió de fa un any van comportar a Lleida 47 detencions, 40 ferits –un dels quals amb lesió ocular-, 5 empresonaments i l’expulsió de tres persones del país”.

Publicitat

Advocacia per la Democràcia Lleida ha criticat, en un missatge de Twitter, la detenció de les quatre persones “en llocs de citar-los a declarar”.

Segons el col·lectiu d’advocats, els quatre joves, als quals els han confiscat els mòbils, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut