Edició 2126

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 21 de maig del 2024
Edició 2126

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 21 de maig del 2024

L’Audiència Nacional rebutja la recusació de García Castellón promoguda per Oriol Soler en la causa del Tsunami

Considera que l’escrit es va presentar fora de termini, un mes després d’unes declaracions en una conferència

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha rebutjat la recusació de l’instructor Manuel García Castellón en la causa del Tsunami Democràtic promoguda per Oriol Soler, un dels investigats. Considera que l’escrit de recusació es va presentar fora de termini, ja que es va plantejar un mes després de les declaracions de García Castellón que el motiven.

Concretament, Soler reclamava apartar l’instructor per unes afirmacions que va fer el magistrat en el marc d’una conferència a Ourense el 5 d’octubre, però l’escrit no el va registrar fins al 7 de novembre. El jutge va declarar que “a la Constitució tampoc està prohibida l’esclavitud i, tot i això, no és possible”. “I no està prohibida expressament”, va afegir.

Publicitat

També va preguntar-se si “aquesta amnistia seria la primera de moltes altres després” tenint en compte que “aquests senyors han dit que quan puguin ho tornaran a repetir”.

Soler entén que aquestes manifestacions guarden relació amb els fets de la causa del Tsunami, però l’Audiència subratlla que es va esperar a presentar l’escrit de recusació un mes, quan es va confirmar la seva condició d’investigat.

Et pot interessar  García-Castellón rebutja que Marta Rovira declari des de l'exili pel cas de Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut