Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La pregonera de la Mercè: “No són presos polítics, es van saltar la llei”

|

- Publicitat -

Aquesta és una de les màximes representacions de l’Espanya d’esquerres i progressista que entén Catalunya i ha de permetre algun dia, quan sigui majoria, l’encaix definitiu del Principat a l’Estat.

Manuela Carmena, pregonera de les festes de la Mercè escollida a dir per Ada Colau, ha visitat avui els estudis de Rac1 i ha tornat a demostrar que l’espai polític que representa s’apropa a PP, Cs, Vox i PSOE quan es tracta de Catalunya.

Publicitat

Si l’exalcaldessa de Madrid deia ahir que Vox és una conseqüència del Procés, avui ha assegurat que Espanya no té presos polítics, ja que el referèndum de l’1-O anava contra la llei i no s’han vulnerat drets polítics: “No són presos polítics en absolut. El debat és sobre si hi ha hagut una actitud en contra de la Constitució. L’estatus del pres polític és quan hi ha una vulneració dels drets humans i no hi ha estat.”

A més s’ha vantat d’advertir els polítics catalans abans de l’1-O: “Vaig dir a Puigdemont i Junqueras que era un error entossudir-se a fer un referèndum unilateral. Prendre decisions contràries a la Llei és negatiu.”

Per acabar, no només no s’ha autoesmenat en culpar Catalunya de l’augment de l’extrema dreta a Espanya sinó que creu que el Rei no hi té res a veure: “No crec que el discurs del Rei fomentés l’auge de Vox. Hi ha discursos no afortunats que no aconsegueixen la pacificació, però no va tenir a veure amb això.”

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut