Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Generalitat demana presó per a 3 del 9 de Lledoners

Per les protestes que es van fer durant el trasllat dels presos polítics a Madrid per a ser jutjats al TS

Avatar
Agències 16/06/2020
Els 9 de Lledoners

La Generalitat ha demanat penes de presó de 15 mesos per a tres dels nou manifestants investigats per una protesta a la matinada l’1 de febrer de 2019 pel trasllat dels presos de l’1-O a Madrid per al judici, mentre que la Fiscalia ha sol·licitat penes d’entre sis i set anys per als nou.

Fonts coneixedores han explicat a Europa Press que els advocats de la Generalitat han demanat a les conclusions provisionals 15 mesos de presó per a tres dels manifestants, ja que tres agents de Mossos d’Esquadra van patir lesions durant la protesta que van requerir d’assistència mèdica, abans del trasllat des de la presó de Lledoners (Barcelona) fins a la de Brians (Barcelona).

Per als altres sis, els advocats que representen els agents de Mossos no demanaran cap condemna, i per aquests tres la sol·licitud de pena es pot modular en funció de com avanci el procediment abans d’elevar-les a conclusions definitives, han precisat les citades fonts.

Ressalten que els advocats de la Conselleria d’Interior que representen els agents lesionats tenen “l’obligació ineludible de garantir-los l’assistència jurídica i exercir la seva defensa”, ja que tot servidor públic que sigui agredit en l’exercici de les seves funcions té aquesta garantia.

Asseguren que fins aquest dilluns s’ha intentat negociar amb els advocats dels acusats per arribar a una conformitat, perquè assumeixin una responsabilitat civil derivada de les lesions (d’entre 263 i 456 euros segons el tipus de lesió), però la defensa dels investigats s’ha negat.

L’advocada d’Alerta Solidària, Eva Pous, que exerceix la defensa, ha criticat que la causa busca “perseguir les mobilitzacions populars”, i que els escrits de les acusacions no reflecteixen el que ha passat durant la protesta.

Les conclusions de la Fiscalia acusen de desordres als nou manifestants, i a tres d’ells els atribueix també els presumptes delictes de lesions i atemptat contra agents de l’autoritat.

Durant la protesta, es van col·locar objectes a la carretera C-55, prop de la presó de Lledoners, on van acudir diversos agents de Mossos d’Esquadra, entre ells els tres que van reportar lesions.