Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Generalitat demana presó per a 3 del 9 de Lledoners

|

- Publicitat -

La Generalitat ha demanat penes de presó de 15 mesos per a tres dels nou manifestants investigats per una protesta a la matinada l’1 de febrer de 2019 pel trasllat dels presos de l’1-O a Madrid per al judici, mentre que la Fiscalia ha sol·licitat penes d’entre sis i set anys per als nou.

Fonts coneixedores han explicat a Europa Press que els advocats de la Generalitat han demanat a les conclusions provisionals 15 mesos de presó per a tres dels manifestants, ja que tres agents de Mossos d’Esquadra van patir lesions durant la protesta que van requerir d’assistència mèdica, abans del trasllat des de la presó de Lledoners (Barcelona) fins a la de Brians (Barcelona).

Publicitat

Per als altres sis, els advocats que representen els agents de Mossos no demanaran cap condemna, i per aquests tres la sol·licitud de pena es pot modular en funció de com avanci el procediment abans d’elevar-les a conclusions definitives, han precisat les citades fonts.

Ressalten que els advocats de la Conselleria d’Interior que representen els agents lesionats tenen “l’obligació ineludible de garantir-los l’assistència jurídica i exercir la seva defensa”, ja que tot servidor públic que sigui agredit en l’exercici de les seves funcions té aquesta garantia.

Asseguren que fins aquest dilluns s’ha intentat negociar amb els advocats dels acusats per arribar a una conformitat, perquè assumeixin una responsabilitat civil derivada de les lesions (d’entre 263 i 456 euros segons el tipus de lesió), però la defensa dels investigats s’ha negat.

L’advocada d’Alerta Solidària, Eva Pous, que exerceix la defensa, ha criticat que la causa busca “perseguir les mobilitzacions populars”, i que els escrits de les acusacions no reflecteixen el que ha passat durant la protesta.

Et pot interessar  Troben caminant pel voral de l'AP-7 a Altafulla una dona desapareguda dos dies abans a França

Les conclusions de la Fiscalia acusen de desordres als nou manifestants, i a tres d’ells els atribueix també els presumptes delictes de lesions i atemptat contra agents de l’autoritat.

Durant la protesta, es van col·locar objectes a la carretera C-55, prop de la presó de Lledoners, on van acudir diversos agents de Mossos d’Esquadra, entre ells els tres que van reportar lesions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut