Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras des de Soto del Real: “Guanyarem perquè és necessari pel nostre país i per Europa”

|

- Publicitat -

Aquest matí, Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat un míting al barri de Sant Antoni de Barcelona on hi ha assistit la plana major del partit. Un acte que també ha comptat amb la presència de José Bové, eurodiputat francès i excandidat a la Presidència de la República francesa. L’exvicepresident i candidat Oriol Junqueras ha pogut intervenir gràcies una connexió en directe des de la presó de Soto del Real, acompanyat del senador, Raül Romeva.

Els parlaments han començat amb un Alfred Bosch, contundent, ja que ha afirmat que “si guanya Oriol Junqueras, guanya Ernest Maragall. Si guanya Barcelona, guanya Catalunya”. La consellera de Justícia, Ester Capella ha intervingut declamant: “Ajuntaments grocs i Europa groga. Groc que denuncia la repressió i que demana la llibertat. Groc de defensa dels drets i les llibertats”. En aquesta línia, José Bové, ha afirmat que “A Europa els drets i les llibertats no estan sent respectats. Aquí a Espanya hi ha persones a la presó per defensar els drets dels pobles a decidir el seu futur”, en el seu discurs ha instat a alliberar els presos amb els vots, tal com va passar amb Lluís Companys a la Segona República espanyola, per últim ha exclamat que “mentre hi hagi un sol pres, sempre estaré amb vosaltres”.

Publicitat

El senador electe Raül Romeva ha dit que recollir l’acta al Senat servirà per demostrar que el conflicte català s’ha de solucionar fent política i amb democràcia. “Aquesta via és irreversible”, ha constatat. Ha aprofitat per fer una crida a votar ERC tant a les eleccions municipals com a les europees per mostrar que a les ciutats i barris “es respira república”. “Des dels carrers hem de fer entendre que la república és garantia d’una ciutat cohesionada per a tothom. El projecte és inclusiu o no serà”, ha defensat com a missatge per enviar arreu del món. “Només guanyant demostrarem la força democràtica del projecte i farà reaccionar per garantir una resposta europea”, ha pronosticat.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Finalment Junqueras ha excalamat que quan surtin de la presó “tornaran a Catalunya” i que ho faran via Barcelona. “Volem que ens doni la benvinguda l’Ernest Maragall com alcalde de Barcelona”, ha demanat. Al seu torn, Romeva ha dit que tot el que s’ha fet fins ara “era necessari” per arribar “al resultat final”. Tot i això ha destacat que el que falta és “acollir d’una manera més ample i inclusiva” a una part de la societat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut