Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Jordi Sànchez avisa que els propers mesos seran “determinants” per la vertebració de l’espai polític de la Crida

|

- Publicitat -

El president de la Crida Nacional, Jordi Sànchez, ha avisat que els propers mesos seran “determinants” per la vertebració de l’espai polític que pretén crear la Crida, a partir de la “reordenació” del sobiranisme que “se sent hereu de l’1-O”. En una carta als inscrits a la que ha tingut accés l’ACN, el president reconeix que la creació de la l’associació està sent “molt més lenta” del que estava planejat, encara que ha assegurat que ara “és el temps de la Crida” i que venen “setmanes intenses de treball”. Així, el president reivindica l’organització com l’eina “al servei de la unitat per guanyar la independència”. “No abandonem mai els nostres orígens: hem nascut per sumar persones i per teixir àmplies complicitats, només així podrem avançar”, manifesta.

A la carta, que s’ha llegit en una reunió de treball de l’associació, Sànchez lamenta que des del primer congrés de la Crida la unitat de l’independentisme “no és més forta”, encara que també insisteix que l’organització s’ha mantingut “expectant i prudent” per no interferir en les campanyes electorals dels partits i no incrementar “la fragmentació” de l’independentisme.

Publicitat

En aquest sentit, Sànchez ha assegurat que tant ell com l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont estan conjurats per “posar tot el que estigui a l’abast” per reordenar l’espai sobiranista amb “màxima transversalitat i unitat”. De fet, a la mateixa missiva avança que a la presó s’ha reunit amb diverses persones que volen vertebrar el corrent democristià al voltant de la Crida, encara que no detalla de quins perfils es tracta. Sí que relata, però, que els ha “animat” a fer-ho d’acord amb els estatuts perquè ho considera “una bona notícia”.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

El president de l’associació recorda a la carta que en les properes setmanes es constituirà formalment el consell de representants i en dos o tres mesos ja se celebrarà la primera Assemblea General.

La carta de Sànchez s’ha llegit a porta tancada a una reunió de treball de al Crida al CCCB, on hi ha participat tant algunes de els territorials ja constituïdes de l’organització com representants de les tres corrents ideològiques –gent d’esquerres, socialdemòcrates o liberals- de la formació, així com de les sectorials del partit.

En una atenció a mitjans posterior, el secretari general de l’espai, Toni Morral, en ser preguntat sobre la possibilitat de presentar-se a les properes eleccions ha recordat que des dels inicis de l’associació hi ha l’opció sobre la taula, encara que ha remarcat que, quan s’hagi de prendre la decisió, es farà en consulta a tots els socis.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut