Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Impulsen una recollida de signatures perquè Puigdemont encapçali la llista de Junts

Una manifest a les xarxes pretén “demostrar al president legítim de Catalunya que darrere seu té tot un poble unit”

Redacció 08/11/2020
El president Carles Puigdemont a l'acte del Consell de la República a Perpinyà

Una iniciativa popular demana al president legítim Carles Puigdemont que es presenti a les eleccions del 14-F. Ho fa a través de les xarxes, on s’ha presentat un manifest en suport al polític exiliat català, perquè sigui ell qui encapçali la llista de Junts. Ara per ara, l’eurodiputat independentista manté silenci sobre quin serà el seu paper de cara als comicis catalans que tindran lloc, si no hi ha canvis d’última hora derivats per la pandèmia, d’aquí a tres mesos.

Així doncs, a través d’una pàgina de recollida de signatures, aquesta iniciativa popular demana al president Puigdemont que faci el pas: “hem de demostrar al president legítim de Catalunya que darrere seu té tot un poble unit”.

El text assegura que l’exiliat “és persona que ha lluitat contra vent i marea, que no s’ha rendit en cap moment tot i les enormes adversitats”. Així doncs, consideren que “Carles Puigdemont representa l’esperit de lluita que continua viu, la flama d’una República Catalana que lluita per ser una realitat”.

Sota aquest prisma, creuen que “per això demanem al president legítim de Catalunya que ens segueixi liderant en aquesta batalla, que segueixi sent el punt de trobada de les llibertats i la democràcia, que segueixi sent la veu del poble lliure i que revalidi una vegada més el mandat del poble de Catalunya en les eleccions del 14 de febrer de 2021 per ser la nostra veu al món i assolir la República Catalana de ple dret”.