Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Illa provoca una allau de crítiques després de la seva fatídica afirmació

|

- Publicitat -

Molts usuaris de Twitter no han pogut evitar comentar l’afirmació del dirigent Salvador Illa, que va afirmar que “Els últims 10 anys han estat els pitjors dels últims 300 de la història de Catalunya”. Majoritàriament s’ha criticat al dirigent socialista, per haver afirmat que el franquisme ha estat millor que l’auge de l’independentisme. D’aquesta manera han lamentat que el cap de l’oposició faci afirmacions tan dures, que equiparen el règim d’un dictador que va imposar a través d’una Guerra Civil Espanyola el seu mandat repressiu amb el procés d’independència de Catalunya.

Carles Puigdemont ha criticat que Illa hagi valorat les dictadures de Primo de Rivera i Franco, el decret de Nova Planta i la Guerra Civil com a millors etapes.

Publicitat

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, ha anat més enllà i ha inclòs “tants altres moments totalitaris de la nostra història són millors que la darrera dècada perquè Catalunya legítimament ha volgut autodeterminar-se és de traca, mocador i hard-nacionalisme”.

Jordi Turull també ha ironitzat sobre el comentari del cap del PSC i li ha etzibat que “ets dels de con Franco se vivía mejor”.

Antonio Baños, també ha aprofitat la relliscada del socialista per demanar “Un Verkami per pagar-li un psicotècnic”

Pilar Rahola, al seu torn, amb un to més periodístic, ha condemnat les afirmacions d’Illa que creu que “El pitjor que li ha passat a Catalunya segons Illa és que ha posat les urnes” i ha acabat la piulada amb un contundent “TROS D’ASE”.

Aleix Sarri i Camargo, secretari d’Afers Exteriors de Junts, en una mateixa línia que la periodista, ha volgut posar èmfasi en què una figura com la d’Illa, per força, ha de conèixer tots els fets que han ocorregut a Catyalunya en els darrers tres segles abans de fer una afirmació així. Sarri deixa clar, que al seu entendre, la intenció del socialista “No és ignorància, menteix a consciència”.

Finalment, el polítoleg Joan Mangues també ha dit la seva i ha catalogat el comentari del líder del PSC de ser “Una afirmació d’una rotunda malícia i ignorància històrica tenint en compte que tenim les cunetes plenes d’assassinats pel feixisme. Quina vergonya de persona”

En definitiva, Illa ha aconseguit generar un consens entre persones amb formes de pensar completament diferents, totes, però, a la seva contra. Sens dubte, el dirigent del PSC, ha fet una piulada que l’ha retratat: o bé ignora la història de Catalunya i en fa valoracions sense conèixer-la, o bé realment pensa que posar unes urnes és més greu que més de trenta anys d’assassinats i repressió política.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut