Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Govern i universitats preparen un programa d’acollida per a estudiants refugiats procedents de l’Afganistan

Finançaran totes les despeses acadèmiques i part de les ordinàries dels alumnes

Avatar
Agències 27/08/2021

El Govern i el sistema universitari català estan elaborant un pla d’acollida per a persones refugiades procedents de l’Afganistan amb la finalitat que puguin reprendre els seus estudis universitaris a Catalunya. El conveni de col·laboració entre la Generalitat i les universitats públiques i privades catalanes permetrà desplegar un curs d’extensió universitària específic. A banda del finançament de totes les despeses acadèmiques i administratives derivades de la subscripció al curs, el programa pilot preveu, entre altres ajuts, aportacions econòmiques destinades a les despeses ordinàries dels estudiants.
L’estratègia per garantir el dret a l’educació dels estudiants refugiats de l’Afganistan es definirà el 3 de setembre en una reunió extraordinària de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) on estan convocades les 12 universitats públiques i privades catalanes.

Aquest pla d’acollida per a l’alumnat refugiat arran de la crisi afganesa està sent coordinat des del Departament d’Igualtat i Feminismes, a través de la Secretaria d’Igualtats, i el Departament de Recerca i Universitats.

El 2018 es va desplegar un programa d’acollida arran de la crisi al Líban i al Pròxim Orient, segons informa el Govern en un comunicat.