Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

[Foto] La doble moral d’Iceta retratada amb una visita a la presó l’any 1997

El líder del PSC ha dit que no pensa anar a visitar Oriol Junqueras a Lledoners

Gerard Sesé 29/10/2019
Miquel Iceta, primer secretari del PSC / ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dilluns que no anirà a veure a la presó l’exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras. Iceta ha apuntat que ha llegit la carta de Junqueras publicada a ‘El Nacional’ i ha valorat que és “qualsevol cosa menys una invitació”.

Iceta ha rebutjat que hagin estat els socialistes els que hagin condemnat els líders independentistes i ha afirmat que “no té sentit derivar responsabilitats al pla de la política el que li correspon al poder judicial”.

Amb tot, ha afirmat que “saltar-se la llei té costos molt elevats i no porta enlloc” i ha assegurat que espera que “el que ha passat serveixi per no repetir l’error en el futur”.

Unes paraules que cauen pel seu propi pes si recordem que l’any 1997 Iceta, i altres pesos pesants encara avui del partit, sí que va anar a la presó, en aquest cas a visitar el condemnat Josep Maria Sala pel cas Filesa. Un dels casos més escandalosos de corrupció dels socialistes que va crear un tramat d’empreses per finançar el partit.