Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Eric Herrera agraeix al TSJC que hagi denunciat excepcionalitats en l’aplicació del toc de queda

|

- Publicitat -

El Tribunal de Justícia Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la el toc de queda a la majoria de municipis, atès que considera que l’argumentació que ha donat la Generalitat de Catalunya respon a qüestions d’ordre públic, en comptes de sanitàries. És a dir, estaria impedint que el Govern apliqués unes mesures restrictives covid que ha considerat necessàries.

D’aquesta manera el TSJC deixa clar que la Generalitat hauria usat el toc de queda sense que hi hagués els criteris sanitaris que ho justifiquessin i només permet el manteniment del toc de queda a 19 municipis. Aquestes decisions les ha pres l’òrgan judicial, i per tant, cal destacar que en qualsevol cas, les conseqüències d’aquesta resolució no les ha d’assumir el Govern, que ha proposat unes mesures que no se li han permès, sinó qui ha pres la decisió de permetre l’anul·lació del toc de queda.

Publicitat

La Generalitat va proposar que el llindar que marcava l’aplicació de la mesura restrictiva es rebaixés i que, per tant, el toc de queda s’apliqués a aquells municipis que tenien una incidència superior als 125 casos per 100.000 habitants. De manera que així s’aconseguiria una major prevenció, especialment en un moment previ a la tornada de les vacances i inici de les escoles. No obstant això el TSJC ha conclòs que només s’aplicarà el toc de queda en aquells municipis que la incidència sigui de 400 per 100.000 habitants.

Eric Herrera, president de l’Institut Ostrom, que és una institució que lluita per la llibertat civil i l’aplicació de polítiques basades en evidències, ha fet una piulada en la qual agraïa a l’òrgan jurídic que hagués “exercit de contrapès, en unes decisions absolutament arbitràries i no sanitàries dels nostres governants”.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors

Aquest fet mostra la necessitat que el Govern de tenir més funcions en la presa de decisions pel que fa a la seguretat, ja que són qui tenen un major control de la transmissió de la malatia en el territori. L’evolució de la pandèmia permetrà valorar si la decisió de limitar el toc de queda en 19 municipis ha estat encertada o no.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut