Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC vol que Aragonès assisteixi també a la taula de negociació entre governs

|

- Publicitat -

ERC vol que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, també assisteixi a la taula de negociació entre la Generalitat i la Moncloa. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, s’ha mostrat “contenta” perquè el cap de l’executiu, Quim Torra, participi d’aquesta taula de diàleg -que s’ha de reunir per primera vegada al febrer-, i ha afegit que “seria del tot lògic” que l’adjunt a la presidència d’ERC també en formés part. En un contacte amb la premsa des dels passadissos del Parlament, Vilalta també ha celebrat que Torra i el president espanyol, Pedro Sánchez, abracin la taula de negociació com a “via de resolució del conflicte”, després de la reunió entre els dos caps de govern, avui al migdia al Palau de la Generalitat.

Vilalta ha destacat que la reunió d’avui era “necessària i important” perquè cal apostar per la política i la negociació, i abandonar la “repressió i la judicialització”. ERC ha valorat “molt positivament” la trobada entre Torra i Sánchez, “sobretot” perquè ha permès que la taula de negociació “tiri endavant”. Els republicans veuen l’espai de diàleg amb la Moncloa com una “oportunitat” on hi defensaran l’amnistia i l’autodeterminació.

Publicitat

D’altra banda, Vilalta no ha concretat si ERC veu la figura del mediador com una condició indispensable en aquesta taula de negociació amb Madrid. La portaveu republicana ha deixat en mans dels dos equips negociadors la concreció de la composició i les “garanties” que hi ha d’haver a la taula. “Que sigui allà on puguem començar a caminar per trobar una solució política”, ha conclòs.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut