Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

ERC: “L’autoconsiderat Gobierno més progressista de la història potser aviat haurem de dir-li el més decebedor”

Vilalta ha insistit a reprendre la taula de diàleg”: No serem nosaltres els que renunciarem a cap espai de poder i de negociació”

Redacció
Redacció 01/07/2020
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, al ple del Parlament del 4 de gener de 2020 (Horitzontal)

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha carregat aquest dimecres contra la gestió de la pandèmia del coronavirus per part de ñ’executiu de Pedro Sánchez: “L’autoconsiderat Gobierno més progressista de la història potser aviat haurem de dir-li el Gobierno més decebedor”.

En la seva intervenció al ple monogràfic sobre la gestió del coronavirus, ha argumentat que l’executiu del PSOE i Podemos no ha fet “mesures que podrien haver suposat un canvi substancial en el model econòmic i social de l’Ibex-35”, i l’ha acusat d’haver recentralitzat competències.

Vilalta ha avisat que en aquesta crisi no es poden aplicar les mateixes receptes que en la crisi de l’any 2008, ha defensat que no es poden aplicar retallades ni recentralitzar, i ha alertat del risc que s’utilitzi la pandèmia per retallar drets: “Hi ha alternativa, contra el creixement de l’autoritarisme que hem vist, apostem per més democràcia i llibertats”.

La dirigent republicana ha plantejat la necessitat de reconstruir després de la pandèmia: “Cal passar de resistir a reconstruir, i de la reconstrucció a la república catalana”, ja que creu que la reactivació no pot deixar de banda el conflicte a Catalunya.

En aquest sentit, ha insistit a reprendre la taula de diàleg entre governs i ha assegurat que ERC no renunciarà a negociar amb l’Estat: “No serem nosaltres els que renunciarem a cap espai de poder i de negociació per construir el futur dels catalans”.