Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

ERC: “L’autoconsiderat Gobierno més progressista de la història potser aviat haurem de dir-li el més decebedor”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha carregat aquest dimecres contra la gestió de la pandèmia del coronavirus per part de ñ’executiu de Pedro Sánchez: “L’autoconsiderat Gobierno més progressista de la història potser aviat haurem de dir-li el Gobierno més decebedor”.

En la seva intervenció al ple monogràfic sobre la gestió del coronavirus, ha argumentat que l’executiu del PSOE i Podemos no ha fet “mesures que podrien haver suposat un canvi substancial en el model econòmic i social de l’Ibex-35”, i l’ha acusat d’haver recentralitzat competències.

Publicitat

Vilalta ha avisat que en aquesta crisi no es poden aplicar les mateixes receptes que en la crisi de l’any 2008, ha defensat que no es poden aplicar retallades ni recentralitzar, i ha alertat del risc que s’utilitzi la pandèmia per retallar drets: “Hi ha alternativa, contra el creixement de l’autoritarisme que hem vist, apostem per més democràcia i llibertats”.

La dirigent republicana ha plantejat la necessitat de reconstruir després de la pandèmia: “Cal passar de resistir a reconstruir, i de la reconstrucció a la república catalana”, ja que creu que la reactivació no pot deixar de banda el conflicte a Catalunya.

En aquest sentit, ha insistit a reprendre la taula de diàleg entre governs i ha assegurat que ERC no renunciarà a negociar amb l’Estat: “No serem nosaltres els que renunciarem a cap espai de poder i de negociació per construir el futur dels catalans”.

Et pot interessar  ERC demana concrecions al govern estatal en la conversió de la comissaria de Via Laietana en un "lloc de memòria"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut