Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC carrega contra la “sociovergència” i avisa que el projecte del Hard Rock “entra en crisi”

|

- Publicitat -

ERC ha carregat contra la “sociovergència”. Ho ha fet el diputat Bartomeu Compte, aquest divendres al ple del Parlament, durant el debat de la moció del PSC sobre les polítiques de turisme. Compte ha criticat que no s’hagi acceptat una esmena d’Esquerra que defensava apostar per projectes d’inversió que tinguin en compte les condicions ambientals i el territori afectat: “Però sociovergència ha tornat a aparèixer per tornar als macroprojectes”, ha lamentat.

Tot seguit, el diputat ha advertit que el projecte del Hard Rock (BCN World) “entra en crisi per problemes ambientals” i que “obliga a un canvi” en aquest sentit. Pel que fa a la moció en si, el ple ha aprovat el punt que insta el Govern a impulsar un Pacte Nacional per al Turisme.

Publicitat

El diputat d’ERC ha afegit que cal pensar si “macroprojectes” com el de Hard Rock i les necessitats globals són “compatibles” amb el tipus de turisme pel qual creu que cal apostar: “Insistim en grans projectes però tenim propostes de turisme proper i diversificat”, i ha citat el Tarraco Viva com a exemple.

Compte ha afegit que la “sociovergència” ha tornat a “aprofitar qualsevol oportunitat” per apostar per BCN World a Tarragona. Els diputats i diputades d’ERC han aplaudit la seva intervenció, cosa que no han fet els i les representants de Junts.

A la rèplica del debat, el diputat del PSC-Units que ha defensat la moció, Juan Luis Ruiz, ha demanat a Compte que “deixi de parlar de sociovergència”: “Els únics que han governat amb ells són vostès”, ha reblat.

Pel que fa a la moció, s’ha aprovat atraure, cercar, propiciar i donar suport a projectes d’inversió, com l’ampliació del Prat o BCN World i els Jocs d’Hivern, després que el PSC acceptés una esmena de JxCat. En canvi, el ple ha rebutjat crear la Secretaria General de Turisme, ja que els grups que donen suport al Govern han argumentat que ja s’està preparant.

Et pot interessar  Albiach, sobre pressupostos: "La condició imprescindible és que no s'aprovi el PDU del Hard Rock"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut