Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els comuns creuen que hi ha un “avenç qualitatiu” en la segona Taula pel Diàleg perquè hi ha “metodologia i calendari”

Albiach confia que les conclusions de la taula es traslladin a les reunions amb grups del Congrés i que serveixi com a "espai de referència"

|

- Publicitat -

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha assegurat que hi ha hagut “un avenç qualitatiu” en la segona reunió de la Taula pel Diàleg amb membres del Govern i del PSC-Units, ERC, JxCat i ells mateixos. Així, Albiach ha explicat en roda de premsa que a aquesta segona sessió el Govern hi ha portat una proposta de calendari i de metodologia de treball, pel que ho ha considerat “una bona notícia”. D’altra banda, la presidenta del grup ha confiat que les conclusions d’aquesta taula puguin traslladar-se a l’espai de diàleg entre grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i grups catalans, per tal que puguin servir “d’espais de referència”, segons ha apuntat. Albiach també ha insistit en la presència de representants de la CUP-CC, Cs i el PPC per donar una resposta “àmplia i contundent” a la situació “d’excepcionalitat” democràtica.

En una roda de premsa posterior a la trobada, Albiach ha explicat que s’ha acordat un calendari mensual de reunions, i ha destacat que es constituirà un equip tècnic mixt amb representants de tots els grups parlamentaris per treballar les reunions. La presidenta de CatECP també ha celebrat que l’espai haig servit com a “retiment de comptes” per part del Govern en relació a les negociacions amb la Moncloa. Albiach ha mostrat el seu acord, també, amb la presència d’observadors internacionals objectius per “facilitar el diàleg en una situació difícil”.

Publicitat

Els comuns també han insistit en què els grups parlamentaris que han rebutjat assistir a les taules fins ara –CUP-CC, Ciutadans i el PPC– reconsiderin la seva decisió per tal de poder donar una resposta “àmplia i contundent” a la situació “d’excepcionalitat” democràtica. En aquest sentit, Albiach ha etzibat al PPC que aquesta és la seva oportunitat per “expiar el seu pecat en judicialitzar la política”, i de la mateixa manera ha emplaçat Cs a “recapacitar en la seva posició i estratègia de confrontació permanent”.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania

D’altra banda, Albiach ha considerat que la taula de diàleg és “més necessària que mai” perquè a Catalunya s’està vivint una situació “d’excepcionalitat” amb un judici que “no s’hauria d’haver fet mai”. Catalunya ha de respondre de manera pacífica i exemplar, mostrant diàleg i capacitat d’acord”, ha apuntat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut