Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els CDR paren els peus a JUSAPOL al crit de “No passaran”

La reacció popular posa fre a l'homenatge a l'actuació policial de l'1-O de l'any passat

|

- Publicitat -

Centenars de persones han respost a la crida dels Comitès de Defensa de la República (CDR) a les xarxes socials i s’han concentrat a partir de les 11h prop de l’Arc de Triomf, el lloc on ha d’acabar la manifestació de Jusapol. La protesta dels CDR ha estat convocada aquesta matinada a Twitter sota el lema “No passaran”. S’han vist alguns moments de tensió entre Mossos i alguns manifestants independentistes. Per la seva part, el sindicat policial volia homenatjar els policies que van actuar contra la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. En concret, el sindicat vol “acabar com es mereix” la reivindicació del passat 29 de setembre, on també es va convocar una contramanifestació dels CDR i hi va haver disturbis que van acabar amb càrregues dels Mossos i sis detinguts.

Els CDR han convocat la manifestació amb aquest missatge: “No passaran. Aquest 10N tornarem a defensar Barcelona com vam defensar les escoles. No permetrem cap homenatge als executors de la violència d’Estat l’1-O”. I han afegit a Twitter: “Al feixisme se’l combat. Ni un sol espai per a la violència. No permetrem que aquells que l’usen acampin als nostres carrers. Ens trobareu combatives i dempeus”.

Publicitat

Per la seva banda, Jusapol va fer una crida a la “calma” en un comunicat enviat als mitjans aquesta setmana. El sindicat assegura que també es manifesta amb l’objectiu de “seguir reivindicant l’equiparació salarial real” de la Policia Nacional.

El 29 de setembre Jusapol va convocar una manifestació per homenatjar els policies de l’1-O amb inici a la plaça de Sant Jaume i final a la plaça de Catalunya. Els Mossos van fer un cordó policial per evitar que els manifestants independentistes, convocats per Arran i els CDR, boicotegessin la marxa dels Policies Nacionals. Per contenir els independentistes, els Mossos van fer càrregues policials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut