Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els amarradors carreguen contra uns serveis mínims “abusius” durant la primera jornada de vaga

|

- Publicitat -

Els treballadors d’Amarres de Barcelona han iniciat aquest dilluns la vaga indefinida convocada per reclamar una unificació dels salaris dels treballadors i més personal, entre d’altres, enmig de protestes per uns serveis mínims “abusius” establerts en el 70% per l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) i equips de 14 persones. “M’estàs posant uns serveis mínims alts, que serien el que demano, però a l’hora de posar-los cada dia no vols”, ha denunciat membre del comitè i de la Unió Sindical de Treballadors del Port (USTP), Sam Torrent.

Segons els treballadors, la protesta ha afectat almenys un creuer —el Costa Luminosa— i un vaixell de càrrega, que han entrat més tard del previst. Per la seva banda el portaveu de la CGT a l’antiga empresa Cemesa, Daniel Català, ha explicat que els treballadors denunciaran aquests serveis mínims “totalment abusius”. D’acord amb l’informe formulat per la Subdirecció General d’Explotació i Planificació Portuària, s’ha establert un coordinador i 13 amarradors, dels quals tres hauran de tenir la titulació nàutica per pilotar els vaixells d’amarament entre les cinc de la matinada i onze de la nit. Per a la franja restant, s’ha fixat un coordinador i 10 amarradors, dels quals també han de ser patronals.

Publicitat

D’acord amb el document dels serveis mínims, aquest 70% no haurien d'”ocasionar demores” en el servei, tot i que els amarradors han assegurat que almenys dos grans vaixells s’han vist afectats aquest matí. Es tracta del creuer Costa Luminosa, que ha entrat una hora més tard del previst, i d’un vaixell de càrrega que ho havia de fer a les sis del matí i ho ha fet unes tres o quatre hores més tard.

Et pot interessar  El Govern referma l'aposta per les dessalinitzadores: n'instal·larà al Port de Barcelona i a la Costa Brava

En canvi, els de primera hora del matí, com el ‘Volcán del Teide’ de Trasmed GLE, ho han fet amb normalitat. De cara a la tarda, es preveu l’arribada de tres ferris procedents de les Illes Balears, entre d’altres. Els treballadors han començat la protesta a les sis del matí i s’han concentrat a les portes de l’empresa Cemesa, que després de la fusió amb la seva competidora Mooring, s’ha convertit en Amarres de Barcelona. Els amarradors han llençat algun petard i han cridat consignes amb les seves reivindicacions com “Volem un amarrament digne”.

Al voltant, de les deu del matí, s’han desplaçat fins al World Trade Center, coincidint amb la visita de la ministra de Transport, Raquel Sánchez, a qui han xiulat i cridat altres lemes com “Ministra escucha, el amarre està en lucha”. Sánchez, que ha estat rebuda pel president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha entrat a les dependències del port fent cas omís als crits dels treballadors.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut