Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Gobierno ha destinat 17 milions a Vivotecnia per l’experimentació animal, laboratori titllat d'”horror”

|

- Publicitat -

Tensió al Congreso, davant els recursos desmesurats que s’inverteixen en l’experimentació animal poc ètica. Des de l’any 2010 diverses institucions públiques, dependents del Gobierno, han gastat 16,9 milions d’euros en serveis encarregats a l’empresa Vivotecnia. Es tracta d’un laboratori d’experimentació animal, que entitats animalistes el qualifiquen d'”horror”, ja que es vulneren tots els drets dels animals sense cap mena d’escrúpol.

La dada s’ha fet pública aquest migdia, ja que una diputada de Junts, Pilar Calvo, va preguntar el pressupost invertit en aquest tipus de laboratoris, el Gobierno ho ha deixat palès de forma escrita.

Publicitat

Davant la xifra desorbitada i el poc interès en buscar mètodes ètics, Junts en fa una crítica: “No s’està produint una inversió directa a la recerca de mètodes alternatius” per evitar l’experimentació amb animals, un fet que exigeix la legislació europea i de nou, el Gobierno està incomplint.

Davant la polèmica, el govern de Sánchez ha intentat excusar-se assegurant que no té forma de conèixer quin pressupost s’ha destinat a la cerca de mètodes alternatius o fins i tot quins projectes incorporen experimentació amb animals. Ho justifica per la manca d’un “sistema efectiu per controlar aquestes dades”, però no ha anunciat cap proposta de millora.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut